Wie we zijn

MMCC Netherlands is de Nederlandse tak van het Afghan Mobile Mini Circus for Children. Wij willen in Nederland aandacht vragen en donaties werven voor het werk dat de organisatie in Afghanistan verricht.

MMCC Netherlands is in oktober 2019 door fotograaf Thijs Broekkamp opgericht. Na een bezoek aan het circus in Kabul en een interview met de oprichter David Mason, raakte Thijs meer betrokken bij de organisatie. Na het organiseren van succesvolle lezingen in Amsterdam en Den Haag over Afghanistan met David Mason, werd besloten om de Nederlandse stichting op te richten, door grote interesse en wegens de vele steun vanuit Nederland.

Thijs Broekkamp
Thijs BroekkampOprichter MMCC Nederland
Fotograaf, filmmaker en journalist. Bezocht Afghanistan voor een fotografieproject dat eens de andere kant van het land laat zien die niet alleen over oorlog gaat.
David Mason
David MasonOprichter Afghan MMCC
Heeft de leiding over de programma’s, methodes en educatie. Met meer dan 17 jaar ervaring weet hij als geen ander het beste in kinderen omhoog te halen die in conflictgebieden wonen.
Mary Munnik
Mary MunnikVoorzitter MMCC Nederland
Heeft de leiding over de werkzaamheden van de stichting in Nederland en is betrokken bij ontwikkelingsprojecten in Afghanistan sinds 2005.

Afghanistan is al meer dan 40 jaar in een uitzichtloze oorlog verwikkeld. De bevolking is een van de jongste ter wereld, welke al meer dan 2 generaties opgroeit met niks anders dan oorlog, terrorisme en religieus extremisme. Het social circus is een lichtpuntje in de duisternis. Het laat kinderen weer kinderen zijn. Het laat ze lachen, plezier maken en dromen hebben, zo als het leven voor kinderen wereldwijd zou moeten zijn.  Iniatieven als deze verdienen meer aandacht en wij hopen hiermee het fantastische werk dat ze in Afghanistan verrichten te ondersteunen.

Wat we doen

In Nederland zullen we aandacht vragen en donaties werven voor het werk dat de organisatie in Afghanistan verricht. Dit doen we door middel van evenementen, lezingen en benefiet evenementen. Ook maken we content uit Afghanistan zoals fotoreportages en film om een beeld te geven bij het land en het werk dat er gedaan wordt. Om meer publiciteit te vergaren kunnen we zoveel mogelijk hulp gebruiken. Als jij ons wilt helpen, kijk dan hier wat je kunt doen!

Bekijk hier onze eerste lezing in pakhuis de Zwijger met Floortje Dessing en David Mason

Wat doet het Mobile Mini Circus for Children?

 Alle activiteiten bij MMCC zijn ontworpen, ontwikkeld en geïmplementeerd met als hoofddoel persoonlijke en sociale vooruitgang voor alle deelnemers en publiek. Enkele van de belangrijkste elementen van deze aanpak:
  • Vertrouwen in anderen opbouwen & hulpmiddelen bieden om zich te uiten
  • Toenemen van tolerantie, focus en aandacht
  • Het opbouwen van zelfvertrouwen, het opbouwen van allerlei vaardigheden en het vergroten van wilskracht en vastberadenheid

Dit wordt bereikt door de volgende activiteiten:

Dagelijks social circus

1800 kinderen op 35 locaties in 8 provincies van Afghanistan doen elke dag een sociaal circus. 43% zijn meisjes

Educatie

Naast lichamelijk bewegen en sociale vaardigheden leren vindt er veel educatie plaats in de vorm van bijvoorbeeld fotografieklassen, landmijn awareness, hygiëne, polio vaccinatie, schilderen, openbaar spreken en journalistiek

Capaciteitsbouw

Emancipatie en versterken van het zelfvertrouwen. Vergroten van de solidariteit en het gevoel van het behoren tot de gemeenschap

Trauma’s helen

Psychosociale ondersteuning bieden. De activiteiten zijn erop gericht opgelopen trauma’s van de oorlog te herstellen

”Laughter is the antidote for war”

Daar staat MMCC voor. Lachen, blij zijn. Een glimlach brengen. In de oorlog, en in het bijzonder voor daardoor beschadigde kinderen en jeugd, zijn vreugde en plezier niet alleen entertainment en een welkome afleiding, maar vormen ze ook het pad naar hoop en het herwinnen van betekenis in het leven.

Er wordt niet veel gelachen , en al helemaal niet in grote groepen. De voorstellingen van het circus toveren weer een lach op het gezicht van velen, voor sommigen voor het eerst in een lange tijd. Elke voorstelling is daarom een collectieve therapie, niet alleen voor de deelnemende kinderen maar ook het publiek.

Help mee!

HELP MEE

Help ons met een donatie of aandacht vragen

ACTIES
DONEER